De lage hypotheekrente en de relatief lage woningprijzen zorgen ervoor dat een hypotheek op dit moment goed betaalbaar is. Kopen is tegenwoordig goedkoper dan huren! Als je altijd al een woning hebt willen kopen, is dit het moment.

Vertrouwen in de woningmarkt herstelt

De woningmarkt heeft in 2013 een opmerkelijk herstel laten zien, waarbij het aantal verkopen ieder kwartaal groeide. Het laatste kwartaal van 2013 is zelfs het beste kwartaal gebleken sinds de crisis in 2008 uitbrak. De significante toename van het consumentenvertrouwen is de voornaamste oorzaak van de opverende markt. Een nieuw huis kopen is geen risico meer, maar een goede investering in de toekomst!

Verhuizen naar Zwitserland zeer populair

Nu de woningmarkt weer in de lift zit, zetten veel mensen de stap om hun huis te kopen. Opvallend is dat veel mensen hun droom najagen en de groeiende markt aan te grijpen om naar het buitenland te verhuizen. Vooral verhuizen naar Zwitserland is bijzonder populair.

De bodem van de huizenprijzen is bereikt

Sinds 2008 zijn de woningprijzen gemiddeld tot wel 20% gedaald. Kostte een huis in 2008 nog gemiddeld 240.000 euro, nu ligt dat op 207.000 euro. Afgelopen jaar is de prijsdaling sterk afgenomen en gestabiliseerd. De NVM verwacht dat de bodem van de huizenprijzen is gestagneerd en ziet in stedelijke gebieden dat de prijzen weer in de lift zitten.

Historisch lage hypotheekrente

Sinds 1985 is de hypotheekrente niet zo laag geweest als op dit moment! Kies je voor een 10-jaars vaste rente met NHG, dan ligt de rente nu op zo’n 2,5%. Kies je voor een variabele rente, dan kom je zelfs onder de 2% uit! Een lage hypotheekrente scheelt flink in je maandlasten!

Gemeenten bieden startersleningen

Wil je voor het eerst een woning kopen, maar vormen de hoge woonlasten een hoge drempel voor je? Met een starterslening kun je wellicht toch de woning kopen die je op het oog hebt. De starterslening, die door veel gemeenten wordt aangeboden, overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten en het bedrag dat je maximaal kunt lenen. De eerste drie jaar hoef je geen rente en aflossing over de lening te betalen. De hoogte van de starterslening hangt af van je inkomen, je eigen vermogen en de voorwaarden van de betreffende gemeente. Neem voor vragen hierover contact op met je makelaar.